SBB erkenning verlengd en HBO studentenproject
22 februari 2019

De Kock Elektro bv hecht veel belang aan het opleiden van technische vakmensen. Uiteraard zijn de scholen de eerste plaats waar jonge mensen hun carrière mogelijkheden verkennen. Voor mensen die willen gaan werken en dit willen combineren met een vakopleiding, zijn leerbedrijven nodig. Al jarenlang is De Kock Elektro een door SBB erkend leerbedrijf. Deze erkenning is afgelopen maand verlengd voor een periode van vier jaar. Wat betekend deze erkenning eigenlijk? Je leest het in dit artikel. Ook vertellen we meer over een HBO studentenproject wat op dit moment bij ons loopt.

SBB erkend leerbedrijf

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) zorgt dat studenten een goede praktijkopleiding ontvangen. Daarbij bieden zij uitzicht op een baan en zorgen zij voor leerbedrijven. SBB toetst en erkend bedrijven die studenten een stage of deeltijdbaan willen bieden. De erkende bedrijven worden geïnformeerd over de opleidingseisen waaraan de student moet voldoen. Vervolgens moet een leerbedrijf zorgen dat een student aan deze eisen kan werken door de praktijkopleiding in het bedrijf. Als werkgever hebben wij het voordeel dat we via SBB kunnen beschikken over enthousiaste en jonge mensen die bij ons het vak komen leren.

Erkenning weer verlengd

De eisen aan een opleiding veranderen door nieuwe wet- en regelgeving. Maar ook door de steeds vernieuwende technologie die door bedrijven worden toegepast. Om te zorgen dat de theorie bij de praktijk blijft aansluiten, beoordeelt de SBB om de vier jaar een leerbedrijf. Er wordt o.a. gekeken of de gebruikte technologieën en (leer)methoden overeenkomen met het theoretische aanbod op school. Deze kennis wordt tevens gebruikt om scholen feedback te geven over de kwaliteit van het aangeboden onderwijs. Sinds 14 februari is onze erkenning door het SBB verlengd voor de komende vier jaar. Zo kunnen wij jonge mensen het vak leren door ze alle facetten van de praktijk te laten doorlopen.

HBO studentenproject

Naast het opleiden van vakmensen, zijn er ook mensen nodig die zich bezig houden met beleid en bedrijfsvoering. Maar ook deze talenten zullen de theorie in de praktijk moeten brengen om ervaring op te doen. Daarom hebben wij een aantal HBO-studenten de kans gegeven om zich in onze bedrijfsprocessen te verdiepen. Vanuit hun kennis en ontwikkeling zullen zij in de komende weken zoeken naar verbeterpunten en deze met ons bespreken. Hiermee verwachten wij knelpunten in onze processen naar boven te halen en op te lossen. Op basis van het onderzoek en het advies kunnen de studenten hun praktijkopdracht afronden. Op deze manier kunnen we elkaar verder helpen.

De Kock Elektro en jong talent

De Kock Elektro is ervan overtuigd dat het bedrijfsleven een verantwoordelijkheid heeft als het gaat om het ontwikkelen van nieuwe professionals. Daarbij kan het gaan om jonge vakmensen, maar ook om andere talenten op het gebied van bedrijfsvoering, beleid en ontwikkeling. Graag zoeken we daarom jongelui op, om ze op een praktische manier kennis te laten maken met onze dagelijkse praktijk. Zit je op school en wil je meer weten over elektrotechniek? We vertellen je er graag meer over. Ben je student en wil je kennis maken met de nieuwste technieken als het gaat om energie en duurzaamheid? We nemen graag de tijd om je de praktijk te laten zien. Bent u docent en wilt u uw studenten kennis laten maken met de praktijk van duurzaamheid en energiemanagement? Neem ook dan contact met ons op. We komen graag eens langs om voorlichting te geven. Maar we kunnen ook een werkbezoek op een locatie inplannen.

Wil je meer weten van ons mooie vak, of wilt u uw studenten kennis laten maken met techniek? Stuur dan een e-mail naar info@dekockelektro.nl. We komen graag met je/u in contact.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin