Energiedistributie

De Kock Elektro en energiedistributie

Energie moet worden gedistribueerd vanaf de energiebron naar de energiegebruiker. Deze distributie verloopt voor ieder traject weer anders. De Kock Elektro heeft veel ervaring als het gaat om de aanleg en installatie van energienetwerken.

De meest voorkomende manier om stroom te transporteren, is via een kabel. Omdat stroomgebruik van ieder apparaat of installatie weer anders, zijn er veel kabelsoorten nodig. De kennis van de juiste aderdikte, beschermmateriaal, maar ook kabelbevestiging is belangrijk.

Naast de traditionele kabels zijn er ook andere manieren om stroom te verplaatsen. Met name in gebouwen met grote energieverbruikers, is het gebruik van spanningsrail systemen aan te bevelen.  

De Kock Elektro Energiedistributie

Overal om ons is de energietransitie in volle gang. De Kock Elektro is dé partner in het distribueren van deze energie.

Energietransport

Stroom moet van een energiebron naar de energiegebruiker worden getransporteerd. De Kock Elektro bv realiseert de aanleg en aansluiting van stroom in de ruimste zin van het woord.

Middenspanning

Energie moet worden getransporteerd van het netwerk van de energieleverancier, naar de transformator van de gebruiker.

Hoofdaansluiting

Wij leveren inkoopstations, transformators en bijbehorende kabels voor het transport van de energie, vanaf het netwerk van de energieleverancier, naar de hoofdaansluiting van het pand.

Laagspanning

Vanaf de transformator moet de stroom naar de gebruikers worden getransporteerd.

Aansluiting

Wij leveren verdeelstations en bijbehorende kabels voor het aansluiting van iedere stroomgebruiker. Inclusief de montage van bijvoorbeeld kabelgoten en andere bevestigingsmiddelen.

Spanningsrail

Bij hoge stroomwaarden en flexibele plaatsing van stroomgebruikers monteren wij spanningsrail systemen.

Effectief transport

Bij de montage van een spanningsrail is maar één handeling nodig over het tracé. Daarnaast is er veel minder arbeid nodig voor het aansluiten op de stroomgebruiker.
Lees meer

Recente Projecten