Certificering

Certificering en erkenningen

De Kock Elektro bv is erkend Techniek Nederland en SEI installateur. Daarnaast zijn wij een erkend SBB leerbedrijf.

Techniek Nederland

Techniek Nederland (het voormalige UNETO-VNI) is een Nederlandse ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel, in 2002 ontstaan uit de organisaties “Uneto” (Unie van Elektrotechnische ondernemers) en “VNI” (Vereniging Nederlandse Installatiebedrijven). Per 15 januari 2019 is de organisatie verder gegaan onder de naam Techniek Nederland. De organisatie behartigt de belangen van en levert diensten ten behoeve van leden, op sociaal, economisch, juridisch, technisch, informatiserings- en onderwijsgebied. Bedrijven kunnen via de vereniging met elkaar in contact komen, en daarmee elkaar ondersteunen in hun werkgeversfunctie, maar ook bij het uitbouwen van hun ondernemerschap door technologische, maatschappelijke en andere ontwikkelingen, of bij innovatie en marktprofilering. De organisatie biedt plaats aan zowel kleine, middelgrote als grote ondernemingen. Ze vertegenwoordigt ruim 5.500 ondernemingen (wat neerkomt op 140.000 werknemers) en is daarmee een van de grootste werkgeversorganisaties in Nederland.

SEI installateur

Stichting Erkenning Installatiebedrijven (SEI) is beheerder van erkenningsregelingen voor bedrijven die actief zijn op het vakgebied van installatietechniek. De volgende vakdisciplines worden onderscheiden:
 • Gastechnische installaties
 • Elektrotechnische laagspanningsinstallaties
 • Watertechnische installaties
 • Verwarmingsinstallaties
 • Luchtbehandelingsinstallaties
 • Rioleringsinstallaties
 • Warmtepompinstallaties
 • Metalen Dakbedekking
 • Lichtreclame
 • Zonnestroom (PV)
 • Zonthermisch (Zth)
Deze vakdisciplines zijn ondergebracht in de ‘Erkenningsregeling voor Installateurs’, EVI 2004. Naast deze regeling beheert SEI ook het register van de ‘Regeling voor de Erkenning van Watertechnische Installateurs’, REW 2002. Deze regeling werd voorheen uitgevoerd door VEWIN, de brancheorganisatie van drinkwaterbedrijven in Nederland. SEI is opgericht door het voormalige UNETO-VNI (nu Techniek Nederland), de brancheorganisatie voor installatiebedrijven en technische detailhandel, in samenwerking met VEWIN. Stichting SEI heeft als doel om het onderscheid zichtbaar te maken tussen ‘pseudo-vaklui’ en vakbekwame installateurs.

Erkend SBB leerbedrijf

Als student kun je bij ons terecht om je praktijkgedeelte van je opleiding te volgen. Je komt bij ons in dienst en brengt samen met onze vakmensen de geleerde theorie in de praktijk. We doorlopen zoveel mogelijk facetten van ons vak zodat je het maximale uit je studie haalt. Volg je een elektrotechnische opleiding of ga je die volgen? Kom dan eens praten om te zien wat wij voor je kunnen betekenen. Wij zijn een laagdrempelig bedrijf wat graag met jonge talenten werkt.
Techniek Nederland
SEI Erkend installateur
SBB erkend leerbedrijf

Certificering aanvragen